Garanție și retur

GARANTIA:

Toate produsele vândute pe automag.ro sunt însotite de factură și garantie in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.
Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita pentru produsele care prezinta defecte de fabricatie sau de material si vor fi inlocuite, iar in cazul in care o piesa nu poate fi schimbata, atunci se va restitui suma de pe factura.

Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat. 

 

Piesele de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 18 luni, incepand cu data inscrisa pe factura. Piesele auto de folosinta indelungata sunt: arcurile si amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament, farurile si stopurile, pompele, piesele de motor, etc.
 

Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii: filter (de aer, de combustibil, de polen, de ulei), becuri auto, lichide auto (solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi), stergatoare auto (parbriz, luneta, far, etc), elementele de aprindere (bujii).
 

Piesele defecte în termenul de garantie trebuie să fie însoțite de urmatoarele documente:

 • Factura de achizitie, bonul fiscal sau chitanta emisa de catre S.C. ALL4AUTO S.R.L.
 • Dovada efectuarii montajului intr-un servide autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj).
 • Nota de constatare emisa de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata si sunt explicate defectiunea.
 • Copie dupa autorizatia tehnica RAR a service-ului in care s-a efectuat montajul.
 • Copie dupa certificatul de inmatriculare a autovehiculului.

 

Orice reclamatie depusa va primi un raspuns in termen de 15 zile calendaristice de la data receptiei produselor cazute in garantie, insotite cu toate documentele mentionate mai sus.

 

In urmatoarele cazuri, automag.ro nu isi asuma raspunderea garantiei:

 • Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata.
 • Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.
 • Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator.
 • Piesa nu a fost identificata correct, datorita unor date eronate communicate de catre cumparator sau nu a fost prezentat numarul de inmatriculare a autoturismului.
 • Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator.
 • Automobilul a fost supra solicitat sau folosit in conditii necorespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive, etc.).
 • Automobilul a fost accidentat sau a fost supus unor factori externi, atmosferici sau de alta natura.
 • Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi, zgarieturi.
 • Piesele prezinta o uzura normala (fireasca).
   

RETUR:

Cumparatorul poate renunta la produsele achizitionate de pe automag.ro, in termen de 14 zile calendaristice de la receptionarea lor, conform OUG 34/2014 art. 9/1.

 

Cum returnezi produsele
Produsele se pot returna in termen de 14 de zile calendaristice din momentul in care au fost receptionate. Asadar, asteptam cererile de retur, cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data livrarii produsului.

Produsele trebuie returnate in ambalajul original, insotite de etichetele initiale, intacte si toate documentele cu care au fost livrate. 

 

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.


Inainte de a returna un produs achizitionat de la automag.ro, consumatorul trebuie sa comunice intentia sa, la adresa de e-mail office@automag.ro. Produsele se vor returna prin intermediul unui serviciu de curierat pe adresa de mai jos, fara a opta pentru serviciul ramburs. Banii se vor returna dupa inspectia pieselor.

SC ALL4AUTO SRL

Str. Hula Veche nr. 24, Mediaș, Sibiu.
Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport si pentru a proteja ambalajul original al acestora.

 

Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite şi insotite de toate accesoriile şi documentele primite impreuna cu produsele. Returul va fi refuzat in urmatoarele situatii:

 • Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice.
 • Produsele care nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate.
 • Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale.
 • Produsele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
 • Produsele de origine comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat.
 • Produsele comandate prin comenzi speciale, externe pentru care s-a solicitat avans.
 • Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, etc.)

 

ATENTIE! Pentru piesele originale (OE), aftermarket (AM - OEM) cat si echipamente service care au fost aduse la comanda expresa a clientului NU se accepta retur.