Unde se monteaza cricul? Plus: modelele pe care ti le punem la dispozitie!

Desi pare o operatiune la indemana si destul de familiara, intrucat putem vedea in nenumarate ipostaze acest dispozitiv "in actiune", montarea cricului, respectiv ridicarea autoturismului pe aparat nu este tocmai facila. Si, tinand cont de riscurile pe care le presupune instalarea sa incorecta, nu numai pentru masina, ci mai ales pentru sofer si cei din jur, este obligatoriu sa te asiguri ca iti iei absolut toate masurile de preventie si ca stii cu adevarat ce faci. Prin urmare, citind articolul in continuare, vei afla raspunsul la intrebarea "Unde se monteaza cricul?", dar si alte sfaturi utile, iar, la final, iti vom dezvalui modelele pe care le furnizam in oferta noastra! 

Unde se monteaza cricul? 

In primul rand, trebuie precizat ca un cric va fi folosit doar pentru schimbarea rotilor, in niciun caz pentru lucrari sub autoturism, deoarece nu a fost proiectat pentru asa ceva si poate fi extrem de periculos. Asadar, echipamentul va fi instalat in dreptul rotii care urmeaza sa fie scoasa si inlocuita. Mai precis, se va cauta locul care garanteaza stabilitate maxima, fixandu-se talpa dispozitivului la sol. Odata ce se realizeaza acest pas extrem de important, se trece la ridicarea propriu-zisa, diferita in functie de tipul de produs ales. 

Dupa schimbarea rotii (si strangerea suficienta a suruburilor celei noi, astfel incat sa nu "joace" in timpul rularii pe carosabil, inclusiv la viteze mari), se vor desfasura in sens invers pasii descrisi mai sus, pentru coborarea in siguranta a masinii de pe cric si repunerea sa... in circulatie, atat la propriu, cat si la figurat. Bineinteles, reiteram faptul ca este interzisa "aventurarea" sub autoturism, cat timp acesta este ridicat! In plus, tot din masuri de securitate, recomandam actionarea franei de mana, dar si desfasurarea operatiunii pe suprafete cat mai plane si orizontale cu putinta. 

Cum NU se foloseste cricul? 

Acum ca am aflat unde se monteaza cricul, sa trecem in revista si unele dintre cele mai frecvente erori in utilizarea sa: fixarea necorespunzatoare a talpii, folosirea pe o suprafata inclinata (fapt care se poate solda cu alunecarea masinii), o stare precara a echipamentului (deformat, ruginit etc.). In cazul in care te incadrezi la utima categorie, iar aparatul aflat in dotarea vehiculului tau nu este deloc in cea mai buna stare de functionare, trebuie sa achizitionezi unul nou, pentru a preveni incidentele nedorite sau chiar accidentele cu urmari dintre cele mai grave. 

AutoMag.ro, zeci de cricuri si alte echipamente de ridicat 

In oferta noastra, se regasesc zeci de modele de cricuri, care pot ridica greutati de la 400 de kilograme si pana la maximum 32 de tone. De asemenea, iti punem la dispozitie si alte produse in aceasta categorie, precum macarale hidraulice pliabile tip girafa pentru atelier, macarale de scos motorul, seturi de suporturi pentru sustinerea caroseriilor, suporturi tip capra sau transversale pentru motor. In cazul in care nu stii ce sa alegi pentru situatia in care te afli si autoturismul pe care il detii, expertii nostri te asteapta cu sfaturi utile si informatii suplimentare. Iti uram... drumuri bune!  

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu

Meniu
Ne poti suna
+40373808987
Whatsapp
Contacteaza-ne