Ce semnifica schimbarea culorii uleiului de motor auto? Afla cand trebuie sa iti faci griji pentru starea masinii!

Ca sofer, cu siguranta te intereseaza starea automobilului tau, in primul rand, pentru ca ai investit o suma de bani in acesta, si, apoi, pentru ca o masina a devenit un obiect indispensabil unei vieti urbane si nu numai.

Uleiul auto reprezinta un element extrem de important pentru orice tip de masina. Acesta are proprietati antioxidante, lubrifiaza motorul, reduce riscul de supraincalzire si frecarea. Pentru a te asigura ca automobilul tau are o “viata lunga” si ca te va purta pe cat mai multe drumuri, este nevoie sa aiba un ulei de calitate, pe care il verifici si il schimbi constant.

Culoarea uleiului de motor auto

Desi culoarea si consistenta uleiului nu iti pot da informatii 100% clare despre starea acestuia, ele iti pot oferi cateva indicatii importante. Daca lubrifiantul se inchide la culoare, nu trebuie sa te panichezi, caci uleiul isi face treaba si curata motorul corespunzator. Innegrirea uleiului se poate produce prin amestecarea cu cel vechi care a ramas, chiar si intr-o cantitate mica.

Daca vorbim despre o culoare mai deschisa decat cea pe care o avea lubrifiantul atunci cand l-ai bagat in vehicul, probabil ca s-a produs un amestec de ulei cu apa, ce poate fi provocat de o scurgere la garnitura de chiuloasa, prin care lichidul de racire ajunge in baia de ulei si, astfel, il contamineaza. In aceasta situatie, cu siguranta trebuie sa apelezi la serviciile unui service auto si sa inlocuiesti lubrifiantul pentru motor cu unul nou. In oferta automag.ro, ai la dispozitie o multime de tipuri de ulei pentru motor de calitate, la preturi competitive. Consulta catalogul online pe care il poti accesa chiar aici si alege produsul potrivit pentru masina ta!


Consistenta uleiului de motor

Pe langa culoare, consistenta iti poate oferi informatii importante despre starea lubrifiantului auto. Cea mai grava schimbare care se poate petrece cu uleiul tau este sa se ingroase sau sa se spumeze. In acest caz, trebuie sa apelezi la expertii unui service auto, care vor stabili cauza problemei si cum poate aceasta sa fie rezolvata.

Cum te asiguri ca uleiul este in conditii optime de functionare?

Cea mai sigura metoda prin care te poti asigura ca nu pornesti la drum cu un lubrifiant care are probleme este sa il verifici constant. Stabileste o durata de timp la care sa verifici vehiculul inainte de a porni pe drum, astfel incat sa previi aparitia dificultatilor suplimentare, in cazul in care ceva nu este in regula cu uleiul de motor. 

Exista anumite reguli in ceea ce priveste intervalul sau distanta parcursa pana in momentul in care trebuie sa il schimbi. Cel mai bine este sa faci acest lucru la fiecare 10.000 de kilometri parcursi.

Desigur ca sunt soferi care nu tin cont neaparat de astfel de reguli, insa trebuie sa stii ca daca lubrifiantul pentru motor nu se afla intr-o stare buna, te poti confrunta cu diverse probleme sau semnale specifice pe care le da masina in aceasta situatie si care te pot panica: zgomote la motor, miros de ulei, martorul aprins in bord etc. 

Daca reusesti sa urmezi aceasta regula, cu siguranta sansele ca problemele sa apara scad semnificativ, iar automobilul tau va functiona intr-un mod corespunzator. Ai grija sa verifici intotdeauna nivelul, consistenta si culoarea uleiului de motor auto, iar masina te va rasplati cu drumuri lungi, parcurse fara griji!

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu

Meniu
Ne poti suna
+40373808987
Whatsapp
Contacteaza-ne